Treći dan svečanosti „Put duhovnosti“ 17. septembar 2017.

Trećeg dana svečanosti nakon svete liturgije koju su služili protojerej Nevenko Sukur i jerej Aleksandar Milutinović, a koja je počela u 8 časova i 30 minuta u Hramu Svetog Vladike Nikolaja u Resniku, održalo se pričešće dece.

To su učenici osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji opštine Rakovica koja su organizovano došla sa svojim veroučiteljima. Posle pričešća, u Porti ovog Hrama je otvorena Likovna kolonija. Zamisao je da se radovi slikara sa ovogodišnje i prošlogodišnje Likovne kolonije okupe na dobrotvornoj aukciji koju će Centar za kulturu i obrazovanje organizovati u narednom periodu. Želja je da se ceo prihod sa te aukcije donira za nastavak izgradnje Hrama Svetog Vladike Nikolaja u Resniku .

Od 10 časova i 30 minuta se u porti Hrama Svetog Vladike Nikolaja u Resniku nastavilo Duhovno radovanje. Ovaj deo programa je u potpunosti bio posvećen deci, koja su se okupila sa svojim veroučiteljima i roditeljima, a sastojao se od kreativnih radionica, izrada crteža i predmeta inspirisanih pravoslavljem i hramom i sportskih igara na otvorenom koje su bile prilagođene uzrastu dece i prostoru na kome se izvode.

Još fotografija pogledajte klikom na link:

https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=1988860724682470 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo