Osnovana 1994. godine, sa sedištem u progradskom naselju Resnik.

Škola, koja je u početku bila okrenuta isključivo radu sa decom, vremenom prerasta u centar koji svojim polaznicima nudi mogućnost da nauče jezik 21. veka u prijatnom ambijentu bez obzira na godine i razlog učenja.

Nastava se obavlja grupno, a po zahtevu i individualno. Broj polaznika u grupi zavisi od uzrasta i programa.

Škola je članica Sekcije centra za učenje stranih jezika pri Privrednoj komori Srbije.

Od samog osnivanja, naš osnovni moto bio je drugačije i lepše viđenje škole, Da bi proces učenja bio uspešan, neophodno je da dete zavoli nastavnika i materiju. To se dešava onda kada sa puno ljubavi i entuzijazma obavljamo svoj posao. To smo uvek i činili, tako da sad već generacije rastu u našoj školi. Družeći se sa njima, formirali smo svoju dramsku sekciju i hor.

Na platou TC Avala Grad tradicionalno svake godine u maju i junu održavamo veliki prolećni HAPPENING. Tema se iz godine u godinu menja, priča koju predstavljamo publici bude drugačija, muzičke obrade poznatih pesama takođe, ali jedna stvar je uvek ista: pregršt pozitivne energije.

Od februara 2006. godine, naša Škola je akreditovani Centar pri Londonskoj Privrednoj Komori (London Chamber of Commerce and Industry) – LCCI International Examinations Centre.

Na taj način smo vam omogućili da kod nas polažete neki od mnogobrojnih ispita koje nudi ova institucija. Pre svega to su:

  • opšti test engleskog jezika (ELSA)
  • testovi iz oblasti poslovnog engleskog jezika:

English Business (4 nivoa), English for Commerce (3 nivoa), Written English for Tourism (2 nivoa), Practical Business English, Spoken English for Industry and Commerce (5 nivoa), English Professional (3 nivoa) i dr.

 

 .