Vesti

Puno sreće našim dragim maturantima

U nedelju 9. juna su u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, održani završni časovi iz srpskog jezika i matematike, u okviru priprema za polaganje male mature.
 
Direktorka Centra, gospođa Marijana Butulija je svim polaznicima podelila poklone, poželevši im puno uspeha kako na ispitima koji ih očekuju, tako i u budućem školovanju.
 
Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je u periodu od 2. februara do 9. juna, organizovao besplatnu školu za pripremu male mature, besplatnu pripremu iz matematike i finansijskog računovodstva za upis na fakultete i pripremu ispita.
 
Besplatne sadržaje različitog tipa smo organizovali i ranije, poštujući potrebe i molbe naših rakovičana. Ove godine međutim, napravili smo ozbiljan iskorak u pravcu formiranja središta edukacije dece i mladih, kao i pomoći u oblasti profesionalne orijentacije. Sve sa željom i ciljem da Centar za kulturu i obrazovanje postane i ostane istinski centar i polazište obrazovanja, umetnosti i kulture za sve naše sugrađane.
 
Na besplatnu pripremu za polaganje male mature i prijemnih ispita Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica prijavilo se oko 200 osnovaca i srednjoškolaca.
Na roditeljskom sastankku, održanom 1. februara u Centru, primili smo polaznike i njihove roditelje i upoznali ih sa programom besplatne nastave, koji je usledio u narednim mesecima.
 
Pripremnu nastava za polaganje male mature, iz srpskog jezika i iz matematike, kao i pripremu za upis na fakultete je vodilo sedam predavača. U pitanju su eminentni, profesionalni pedagozi, u aktivnoj službi, koji imaju dragoceno i dugotrajno iskustvo u pedagoškom radu sa decom i pripremama za upis na viši nivo školovanja.
 
• Biljana Ristić, profesorka matematike
• Jelena Letić, profesorka matematike
• Nevena Koprivica, profesorka matematike
• Vitomir Radosavljević, profesorka matematike
• Dragana Vukosav, profesorka srpskog jezika i književnosti
• Jasmina Senić, profesorka srpskog jezika i književnosti
• Ana Živković. Profesorka srpskog jezika i književnosti
 
Ovim putem želimo da se zahvalimo i njima i njihovoj posvećenosti i profesionalizmu.
 
Prema rečima Ane Živković, profesorke srpskog jezika i književnosti: „Posle četiri meseca rada, učenja, truda, smejanja, briga, uživanja, testova, ispitivanja i obnavljanja, sa ponosom možemo da kažemo da smo završili jedan lep i važan projekat, projekat u kome smo svi zajedno dali svoj maksimum.
Sada čekamo naše đake da potrvdimo uspeh i zaokružimo ovu lepu priču.“
 
ŽELIMO VAM PUNO USPEHA NA ISPITIMA I DALJEM ŠKOLOVANJU!
 
Vaš Centar