Vesti

Premijera dečje predstave Zdravkina lekcija

U subotu 20. aprila u 17 časova, na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica biće premijerno prikazana predstava pod nazivom „Zdravkina lekcija“ – učimo o pravilima ponašanja u saobraćaju na zabavan način.
Predstava je rađena po tekstu Sare Radojković u režiji Aleksandre Elčić Čelanović.

„Zdravkina lekcija o saobraćaju“ je dramski tekst za decu edukativnog karaktera koji se bavi problemom bezbednosti dece u saobraćaju, pravilima kretanja pešaka, korišćenja gradskog prevoza i slično.

Brat i sestra, dečak Luka i devojčica Maja, dolaze u posetu tajanstvenoj i pomalo čudnoj tetki Zdravki, koja ih zamoli za jednu uslugu. Kako to podrazumeva odlazak u drugi deo grada ona ih kratko uputi u putanju. Deca, nestašna i često nepažljiva, upadaju u niz situacija i dilema, ali ih ipak prevazilaze, jer su zapravo pod budnim Zdravkinim okom koja ih uz pomoć svojih magijskih veština prati i nadgleda. Na kraju Luka i Maja pomognu tetki u borbi protiv zlih sila, a uz to i nauče važnu lekciju o saobraćajnim pravilima.

Ova edukativna predstava na vešt i kreativan način podstiče decu da uče i pamte saobraćajna pravila kroz igru, rešavajući neke zanimljive zadatke.


Režija:  Aleksandra Elčić Čelanović
Kostim: Jasmina Petrović
Scenografija: Maja Đuričić
Muzika: Nikola NemeševićIgraju:
Jelena Rahmaninova
Magdi El-Asrag
Đorđe Nikolić / Predrag Grujić
Aleksandar Kojić