U četvrtak, 1. oktobra, s početkom u 20 časova, na Večernjoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, igraće se predstava „Draga Jelena Sergejevna“. Cena ulaznice je 300 dinara.

DSC_4879
Pozorišna predstava “Draga Jelena Sergejevna”, rađena po tekstu Ljudmile Razumovske, je uzbudljiva drama koja prikazuje odnose između učenika i nastavnika osvetljavajući čitavu pozadinu koju tvore društvo i roditelji, kao i njihove lične ambicije i životna očekivanja. Ova popularna drama treba da doprinese i boljem razumevanju složenih odnosa u procesu obrazovanja i sazrevanja mladih ljudi, kao i moralnog aspekta koji se ovde uspostavlja. Imajući u vidu našu savremenu situaciju u školstvu i odnose koji se sve češće označavaju kao konfliktni, ovaj komad se preporučuje svojom aktuelnošću i anatomskim pristupom ovom savremenom problemu.
Četvoro maturanata, posluživši se izgovorom dolaska na rođendan, upada u stan profesorke Jelene Sergejevne i od nje zahteva ključ prostorije u kojoj se čuvaju njihovi testovi, kako bi ih prepravili i na taj način ostvarili bolje ocene, važne za upis na željene fakultete. Beskrupuloznosti mladih suprotstavlja se moralna čvrstina profesorke,koja je vaspitana i odrasla u drugačijem vremenu i duhu. U svojevrsnoj igri mačke i miša svaka strana iznosi svoj životni moto: za mlade je to uspeh po svaku cenu, za profesorku kombinacija univerzalnih moralnih vrednosti. Jelena Sergejevna spas nazire u nesebičnom radu i ličnom poštenju, dok su mladi prilično površni i deklarativni. Mladi i profesorka oštro su suprotstavljeni.
„Draga Jelena Sergejevna“ je predstava koja se igra kamerno, dakle publika će biti na sceni zajedno sa glumcima, što stvara posebnu atmosferu u kojoj niko ne osaje ravnodušan.

Cena ulaznice je 300 dinara!

Dobrodošli!.