Vesti

Predstava “Čorba od kanarinca” na večernjoj sceni

Dana 16. decembra u 20 časova. na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće prikazana hit predstava “Čorba od kanarinca”.

Predstava “Čorba od kanarinca” je bila apsolutni pobednik ovogodišnjeg Festivala pobednika festivala, održanog u oktobru u Centru. Na zahtev publike, organizovali smo gostovanje jedne od najpopularnijih predstava na pozorišnoj sceni.

 

 

IGRAJU

Mina Lazarević i Ljubomir Bandović

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.

Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne monodrame.

Sve to uopšte ne bi bio toliko smešno i zabavno da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, Čorba od kanarinca jeste komad o ljubavi.

NAGRADE

Predstava

  • Nagrada publike sa ocenom 4,87, Festival duodrame, Topola, 2017.
  • Nagrada za najbolju predstavu po oceni publike, ,,Festival pobednika festivala”, Rakovica, 2018.

Ljubomir Bandović

  • Nagrada za najboljeg glumca festivala po odluci žirija, Festival duodrame, Topola, 2017.
  • Nagrada za najboljeg glumca, ,,Festival pobednika festivala”, Rakovica, 2018