„Свлачење“

Треће вечери Позоришних свечаности „Фестивал победника фестивала“, на сцени Центра за културу и образовање Раковица, гостовала је представа „Свлачење“.

Представа је урађена у копродукцији агенција Колона и Импресарио, а сценарио и режију је потписала Мирјана Бобић Мојсиловић.

Према речима ауторке представе: “Овде се ради о облачењу, пресвлачењу и свлачењу, у буквалном али и у преносном смислу. Ко ће бити обучен, ко свучен, а ко пресвучен, остаје публици да одлучи”.

Маестралне Катарина Жутић и Јелица Сретеновић су побрале громогласне аплаузе и изазвале салве смеха својим глумачким наступом. Потпуно заслужено.

Ова савремена комедија о људским наравима, излаже подсмеху многе концепте данашњице. Радња комада смештена је у модни салон у који, зарад радикалног мењана сопственог изгледа, долази једна средовечна жена. У комедији која се бави истинама, лажима, општим местима наше свакодневице и браком, догађа се истовремено и драма између две жене, стилистискиње и клијенткиње, за које се испоставља да су повезане на несвакидашњи начин и да ништа није онаквим каквим се на почетку представе чини…

Представа је добила награду на 5. Фестивалу дуодраме на Тополи.