Пут духовности – отварање

Вечерас су отворене V Духовне свечаности „Пут духовности“, свечаним програмом, који је уприличен у порти храма Св. Владике Николаја Жичког у Реснику.
Отварању су присуствовали високи представници и званичници државне, градске и општинске власти, као и бројне уважене званице.

Посетиоцима се најпре обратио отац Александар Милутиновић. Испред Центра за културу и образовање Раковица, уважене званице и госте је поздравила директорка, госпођа Маријана Бутулија. Том приликом је у знак захвалности за дугогодишњи допринос у развоју српског православља и културе, уручила поклон господину Милосаву Миличковићу, државном секретару МУП-а, грб Српске православне цркве.

Захвалнице и пригодан поклон, за допринос развоју духовности и српске културе, примили су, у име Градске управе помоћник градоначелника Београда, госппдин Андреја Младеновић, а испред Градске општине Раковица, председник Милош Симић.

У музичком делу програма су посетиоци могли да уживају у наступу дечјег хора Цркве Св. Апостола Вартоломеја и Варнаве; певачке групе „Прело“ и Николине Ковачевић, коју је пратио квинтет „Ника“. На самом крају музичког дела програма, ппсетиоци су уживали у наступу омладинског ансамбла КУД – а Димитрије Котуровић, који је одиграо игре из околине Лесковца.

У драмском делу програма, наши истакнути драмски уметници Лепомир Ивковић и Бошко су извели одломак из представе „Време части и поноса“.