Počinju duhovne svečanosti „Put duhovnosti“

Manastir Rakovica i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica po drugi put zajednički organizuju manifestaciju duhovne svečanosti „Put duhovnosti“ od 15. do 21. septembra 2017. godine.

Našom manifestacijom duhovnih svečanosti želimo pre svega da pokažemo duhovnu snagu naše Srbije, da ukažemo na mogućnosti preporoda Srbije u duhovnosti i kuluri i na to koliko je važno jedinstvo, povezivanje i celina u trojstvu duhovnost-kultura- obrazovanje.

Otvaranje duhovnih svečanosti će biti u petak 15. septembra 2017.godine ispred hrama koji je u izgradnji u Resniku i koji nosi ime našeg Svetog Vladike Nikolaja. Želja nam je da pratimo izgradnju hrama tokom narednih godina i rastemo zajedno sa njim podižući obrazovanje i kulturu, a snažeći našu pravoslavnu veru.

 

 

U okviru sedmodnevnog programa planirane su izložbe ikona, fotografija, likovna kolonija, promocije knjiga, izvođenje dramskih prikaza, Sabor duhovne poezije, projekcije filmova, brojni nastupi horova, pevačkih i kulturno umetničkih društava. Program se organizuje na celokupnoj teritoriji opštine Rakovica – u Hramu Svetog Vladike Nikolaja u Resniku, Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja na Petlovom brdu, Hramu Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu, u Hramu Svetih Apostola Vartolomeja i Varnave u Rakovici, u Manastiru Rakovica i u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Centralni događaj svečanosti je premijera predstave „Slike iz života Vladike Nikolaja Velimirovića – Monah Tadija“ čiju dramatizaciju je uradio Željko Hubač po knjizi protođakona dr Ljubomira Rankovića. Režiju potpisuje Vladimir Lazić, a igraju: Boris Pingović, Snežana Savić, Nenad Stojmenović, Predrag Miletić, Marija Krulj. Ova predstava je u potpunosti urađena u produkciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica.

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo