Почиње Трећи дечји конгрес „Ја сам дете на врху планете“

Завод за унапређивање образовања и васпитања  и Центар за културу и образовање Раковица организују Трећи дечји конгрес под називом „Ја сам дете на врху планете“  18. и 19. маја  2017. године.

Ове године теме су различите за млађи и старији основношколски узраст.

Тема Трећег дечјег конгреса, за млађи школски узраст је „ЈУНАК ИЗ ЦРТАНОГ ФИЛМА У МОЈОЈ ШКОЛИ“.

Очекује се да у оквиру ове теме, ученици  представе јунака из цртаног филма који по њиховом мишљењу може да унапреди живот и рад у школи. Изабраног јунака ученици могу да замисле, опишу и представе у улози: учитеља, директора, педагога, психолога, школског полицајца или неког другог кога сматрају важним у  животу школе.

Тема Трећег дечјег конгреса, за старији школски узраст  је „ШКОЛА О КАКВОЈ МАШТАМ“.

У оквиру ове теме ученици треба да представе школу која би била „по њиховој мери“.

Начин на који ће ученици представити свој рад је по слободном избору. У том смислу, они могу да припреме ППТ презентације (Power Point presentation), драмски приказ, говорни израз или неки други одабрани начин.

Ученици – предавачи могу послати  своје радове на задату тему комисији на увид најкасније до 01. маја 2017. године. Комисија ће одбрати по 15 радова унутар сваке категорије (млађи и страији школски узраст). Ученици чији ће радови бити одабрани сматрају се победницима конкурса и излагаће свој рад на Дечјем конгресу. Радови  се не могу мењати на сам дан презентације.

На самом Дечјем конгресу стручна комисија ће бирати Првог међу победницима / Победник  победника/. Најбољи рад ученика млађег школског узраста и најбољи рад ученика старијег школског узраста добијају поред сертфиката, дипломе и златник „Мотив плус“ (један златник уколико је у питању појединац или један златник за групу, а дипломе добијају сви победници).

Приликом представљања радова на Дечјем конгресу стручна комисија ће о победнику одлучивати на основу следећих критеријума:

– Поштовање задате теме;

– Поштовање  трајања  –  до 5 минута ;

– Занимљивост обрађене теме;

– Оригиналност представљања рада.

Уколико је рад групни треба нагласити ко је носилац групног рада (аутор, идејни творац, редитељ…)

На конгрес, осим победника који ће представити своје радове, могу доћи и ученици њихове школе – да их подрже, охрабре, навијају за њих. Ови ученици имаће статус учесника на конгресу, за шта ће добити и сертификат.

Право учешћа на конгресу имају ученици основношколског узраста на територији Републике Србије .

Пријаву за учеснике – предаваче, учитељи и наставници могу послати мејлом на адресу decjikongres@gmail.com.

Контакт особе:

Ана Јужаревић – главни координатор

069 72 87 40;  011 35 82 493;  011 35 14 601;  011 35 94 641

Огњен Станковић – уредник програма за децу и омладину

011 35 82 493; 011 35 94 641

Ивана Милинковић Челебић – уредник образовног програма

011 35 14 601;  011 35 94 641

Пријаву за учеснике – предаваче можете преузети кликом на следећи линк: https://drive.google.com/open?id=0B9eLyNzJO2ScVS1fWnBIRklTNnM

 

Промена писма
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Календар активности

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo