Počinje Treći dečji kongres „Ja sam dete na vrhu planete“

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja  i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica organizuju Treći dečji kongres pod nazivom „Ja sam dete na vrhu planete“  18. i 19. maja  2017. godine.

Ove godine teme su različite za mlađi i stariji osnovnoškolski uzrast.

Tema Trećeg dečjeg kongresa, za mlađi školski uzrast je „JUNAK IZ CRTANOG FILMA U MOJOJ ŠKOLI“.

Očekuje se da u okviru ove teme, učenici  predstave junaka iz crtanog filma koji po njihovom mišljenju može da unapredi život i rad u školi. Izabranog junaka učenici mogu da zamisle, opišu i predstave u ulozi: učitelja, direktora, pedagoga, psihologa, školskog policajca ili nekog drugog koga smatraju važnim u  životu škole.

Tema Trećeg dečjeg kongresa, za stariji školski uzrast  je „ŠKOLA O KAKVOJ MAŠTAM“.

U okviru ove teme učenici treba da predstave školu koja bi bila „po njihovoj meri“.

Način na koji će učenici predstaviti svoj rad je po slobodnom izboru. U tom smislu, oni mogu da pripreme PPT prezentacije (Power Point presentation), dramski prikaz, govorni izraz ili neki drugi odabrani način.

Učenici – predavači mogu poslati  svoje radove na zadatu temu komisiji na uvid najkasnije do 01. maja 2017. godine. Komisija će odbrati po 15 radova unutar svake kategorije (mlađi i straiji školski uzrast). Učenici čiji će radovi biti odabrani smatraju se pobednicima konkursa i izlagaće svoj rad na Dečjem kongresu. Radovi  se ne mogu menjati na sam dan prezentacije.

Na samom Dečjem kongresu stručna komisija će birati Prvog među pobednicima / Pobednik  pobednika/. Najbolji rad učenika mlađeg školskog uzrasta i najbolji rad učenika starijeg školskog uzrasta dobijaju pored sertfikata, diplome i zlatnik „Motiv plus“ (jedan zlatnik ukoliko je u pitanju pojedinac ili jedan zlatnik za grupu, a diplome dobijaju svi pobednici).

Prilikom predstavljanja radova na Dečjem kongresu stručna komisija će o pobedniku odlučivati na osnovu sledećih kriterijuma:

– Poštovanje zadate teme;

– Poštovanje  trajanja  –  do 5 minuta ;

– Zanimljivost obrađene teme;

– Originalnost predstavljanja rada.

Ukoliko je rad grupni treba naglasiti ko je nosilac grupnog rada (autor, idejni tvorac, reditelj…)

Na kongres, osim pobednika koji će predstaviti svoje radove, mogu doći i učenici njihove škole – da ih podrže, ohrabre, navijaju za njih. Ovi učenici imaće status učesnika na kongresu, za šta će dobiti i sertifikat.

Pravo učešća na kongresu imaju učenici osnovnoškolskog uzrasta na teritoriji Republike Srbije .

Prijavu za učesnike – predavače, učitelji i nastavnici mogu poslati mejlom na adresu decjikongres@gmail.com.

Kontakt osobe:

Ana Južarević – glavni koordinator

069 72 87 40;  011 35 82 493;  011 35 14 601;  011 35 94 641

Ognjen Stanković – urednik programa za decu i omladinu

011 35 82 493; 011 35 94 641

Ivana Milinković Čelebić – urednik obrazovnog programa

011 35 14 601;  011 35 94 641

Prijavu za učesnike – predavače možete preuzeti klikom na sledeći link: https://drive.google.com/open?id=0B9eLyNzJO2ScVS1fWnBIRklTNnM

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo