БАЛЕТСКИ СТУДИО FLEX

Балетски студио Flex, плод великог рада, љубави и ентузијазма балерине Љиљане Спасић, почео је са радом у Пожаревцу  1984. године.

Након што је дипломирала у балетској школи ‘“ЛУЈО ДАВИЧО“’ у Београду, Љиљана Спасић је од 1984. до 1988. водила балетски студио Дома културе у Пожаревцу. Спасићева је радила у балетској школи “Лујо Давичо“ у Београду,  балетској школи “Димитрије Парлић“ у Панчеву,  као и у другим школама и институцијама културе у Ваљеву, Лозници, Вршцу, Бачкој Паланци. Тренутно  ради у Дому културе у Пожаревцу, у Културном центру у Великом Градишту, у Предшколској установи Ласта у Голупцу и у Београду у Центру за културу и образовање Раковица.

Балетски студио Flex се примарно бави класичним балетом. Форма класичног балета је сложена из многих корака, скокова, окрета  покрета. Класичан балет је основна дисциплина у току школовања. Он код ученика развија технику, изражајност, координацију покрета, снагу и издржљивост, омогућавајући хармоничан психо-физички развој. Неке карактеристике и учење одговарајућих елемената класичног балета везани су за одговарајући узраст ученика.

Суштина постојања и циљ студија Flex је популаризација пре свега, класичног балета. Развијање љубави код деце, ка игри, покрету, класичној музици. Организовање  здраве, културне, забавне и добровољне активности деце.
Студио Flex ради према плану и програму балетске школе „Лујо Давичо“, који је прилагођен потребама и могућностима полазника студија. Два пута недељно по 60 минута, марљиво и са љубављу, вежбају балерине предшколског и школског узраста од 3 до 17 год. Школска година почиње 1. септембра и завршава се крајем јуна годишњим концертом свих чланова студија.

Контакт:

flexself@gmail.com

+381 65 21 70 898

http://www.baletskistudioflex.com