Otvorene druge duhovne svečanosti „Put duhovnosti“

U 18 časova u Parohijskom domu Hrama Svetog Vladike Nikolaja u Resniku, koji je izgradnji, održano je otvaranje manifestacije  „Put duhovnosti“ koju po drugi put organizuje Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica u saradnji sa Manastirom Rakovica i svim hramovima na teritoriji opštine Rakovica. Duhovne svečanosti je otvorio Njegovo Preosveštenstvo vikarni Episkop moravički G. Antonije.

Na otvaranju su govorili: sveštenik manastira Rakovica i starešina Hrama Svetog Vladike Nikolaja, jerej Aleksandar Milutinović, mr Nataša Nikolić, direktor Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica i idejni tvorac manifestacije i Vladan Kocić, predsednik GO Rakovica.

U muzičkom delu programa nastupili su: dr Kristina Parezanović i hor „Lira“ i Aleksa Nedeljković, vokalni solista, član Pevačkog studija Muzičke produkcije RTS-a.

Glumice Ivana i Jelena Žigon su govorile pesme Desanke Maksimović „Gračanica“ i Milana Rakića „Simonida“, a potom je Ivana Žigon sa učenicima OŠ „France Prešern“ izvela dramski prikaz poeme akademika prof. dr Pavla Kovačevića „Kosovka devojka“.

U okviru programa su dečiji ansambli tri kulturno umetnička društva izveli igre i običaje kod Srba – „Mladost Avala“, „Branko Marković“ i „Dimitrije Koturović“.

Još fotografija sa otvaranja pogledajte klikom na link:

https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=1988245141410695

https://www.facebook.com/pg/RA.ra.rakovica/photos/?tab=album&album_id=10155635775068490

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo