Вести

Отворен је XII „Фестивал победника фестивала“

 

Вечерас су отворене XII Позоришне свечаности „Фестивал победника фестивала“.

На самом почетку ове  прве фестивалске вечери, организовали смо програм за наше најмлађе посетиоце: Фестивал светлећих робота и ликова на штулама.

У 20 часова у препуној сали Центра, почела је свечана церемонија отварања. Водитељ програма Дарко Пановић, упознао је публику с дванаестогодишњом историјом Позоришних свечаности „Фестивал победника фестивала“, као и са распоредом позоришних остварења која ће публика моћи да види у наредним данима. У име Центра за културу и образовање Раковица, захвалио се свима који су свесрдно помагали и подржавали Фестивал дванаест година.

Испред Центра за културу и образовање Раковица, посетиоцима се обратила директорка Центра, госпођа Маријана Бутулија, која је истакла велики значај подршке коју Центру, као значајној установи културе, образовања и уметности пружа и ГО Раковица, на челу са председником општине господином Владаном Коцићем.

Овогодишњи селектор Фестивала, драмски уметник Светислав Гонцић је у свом обраћању истакао значај позоришта и потребу за позоришном уметношћу.

Након тога, представљен је и овогодишњи стручни жири, који заседа у саставу: Снежана Савић, драмска уметница, председница жирија и чланови: драмски уметник Феђа Стојановић и уметнички директор Позоришта на Теразијама Жељко Јовановић. Стручни жири ће доделити награде за најбољу позоришну представу, најбоље редитељско остварење, најбољу глумицу и најбољег глумца.

Жири публике, у саставу: председник Марко Радојичић, инжењер телекомуникација и покретач блога Belgrade Edit Culture и чланови: Данијела Симеуновић представница Клуба љубитеља позоришта и Милош Сими, члан већа Градске општине Раковица.

 

Публици су се на крају обратили и председник Градске општине Раковица господин Владан Коцић и председница стручног жирија госпођа Снежана Савић, којој је уручен свечани плашт, као симбол „Фестивала победника фестивала“.

 

Представа „Женидба“ Народног позорришта из Приштине, отворила је Фестивал. Рађена је према класику Н.В. Гогоља, у адаптацији и режији Милана Караџића.

На 48. Фестивалу Дана комедије у Јагодини, у марту 2019. године, Милан Васић је добио награду за улогу Подкољосина.

 

Представа је одушевила раковичку публику и на најбољи могући начин започела дванаесте позоришне свечаности.

 

Сутра, у среду 16. октобра нас очекује представа „У чије име“ Народног позоришта Ниш.