NOVO!!! Besplatne radionice u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica

Dragi naši posetioci,

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je na početku nove sezone pripremio veliki broj besplatnih radionica. Tokom marta i aprila meseca biće organizovani i drugi besplatni sadržaji: tribine, književne večeri, predavanja, koncerti  i manifestacije.

 

U toku su prijave za sledeće radionice:

– Rekreativni folklor za odrasle (od 25.februara, svake subote od 20 časova)

Radionica je namenjena za odrasle i ljubitelje folklora.

– Radionica za decu „Sitnice s ljubavlju“ (05.mart od 11:00-13:00)

Radionica dečjeg stvaralaštva na kojoj ćemo praviti sitnice koje će deca pokloniti sestri, mami, baki, tetki za Dan žena.

– Radionica nakita „Osmomartovska stvaraonica“ (06.mart od 18:00-20:00 časova)

Radionica je namenjena za sve uzraste. Organizuje se povodm Dana žena i pruža mogućnost da drage osobe darujemo originalnim poklonom koji smo sami napravili.

– Radionica za decu i roditelje „Izrada kostima za maskembal i male dramske forme“  (11. i 12. mart od 13:00-15:00 časova)

Kako se pravi pozorišni kostim?

Za svaku pozorišnu predstavu, pored teksta, glumaca i reditelja neophodni su i kostimi. Time se bave kostimografi. Njihov zadatak  je da osmisle i izrade kostime za glumce, kako bi njihovi likovi bili upečatljiviji. Kako od glumice nastaje  Crvenkapa, Pepeljuga, uspavana lepotica …. O svemu tome saznaćete na našoj radionici.

– Radionica izrade ginjol lutaka (18. i 19. mart od 13:00-15:00 časova)

Lutkarsko pozorište  je pozorište u kome se umesto glumaca pojavljuju lutke. U ovoj vikend radionici saznaćete kako se  prave lutke, kako se njima upravlja i koja je uloga glumaca u tome.

– Radionica za mlade „Dan sreće“ (20. mart)

Povodom međunarodnog Dana sreće organizovaće se radionica za mlade o značaju potrage za srećom i podsticanju dobrog raspoloženja jer je potraga za srećom osnovni ljudski cilj.

– Interaktivna radionica za bake, deke i unuke „Igrate li se sa svojom decom“ (30.mart)

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 069/ 728 740.

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo