Вести

HomeОбразовни програмНОВО!!! Бесплатне радионице у Центру за културу и образовање Раковица

НОВО!!! Бесплатне радионице у Центру за културу и образовање Раковица

Драги наши посетиоци,

Центар за културу и образовање Раковица је на почетку нове сезоне припремио велики број бесплатних радионица. Током марта и априла месеца биће организовани и други бесплатни садржаји: трибине, књижевне вечери, предавања, концерти  и манифестације.

У току су пријаве за следеће радионице:

– Рекреативни фолклор за одрасле (од 25.фебруара, сваке суботе од 20 часова)

Радионица је намењена за oдрасле и љубитеље фолклора.

– Радионица за децу „Ситнице с љубављу“ (05.март од 11:00-13:00)

Радионица дечјег стваралаштва на којој ћемо правити ситнице које ће деца поклонити сестри, мами, баки, тетки за Дан жена.

– Радионица накита „Осмомартовска ствараоница“ (06.март од 18:00-20:00 часова)

Радионица је намењена за све узрасте. Организује се поводм Дана жена и пружа могућност да драге особе дарујемо оригиналним поклоном који смо сами направили.

– Радионица за децу и родитеље „Израда костима за маскембал и мале драмске форме“  (11. и 12. март од 13:00-15:00 часова)

Како се прави позоришни костим?

За сваку позоришну представу, поред текста, глумаца и редитеља неопходни су и костими. Тиме се баве костимографи. Њихов задатак  је да осмисле и израде костиме за глумце, како би њихови ликови били упечатљивији. Како од глумице настаје  Црвенкапа, Пепељуга, успавана лепотица …. О свему томе сазнаћете на нашој радионици.

– Радионица израде гињол лутака (18. и 19. март од 13:00-15:00 часова)

Луткарско позориште  је позориште у коме се уместо глумаца појављују лутке. У овој викенд радионици сазнаћете како се  праве лутке, како се њима управља и која је улога глумаца у томе.

– Радионица за младе „Дан среће“ (20. март)

Поводом међународног Дана среће организоваће се радионица за младе о значају потраге за срећом и подстицању доброг расположења јер је потрага за срећом основни људски циљ.

– Интерактивна радионица за баке, деке и унуке „Играте ли се са својом децом“ (30.март)

Сви заинтересовани могу се пријавити позивом на број телефона 069/ 728 740.