Вести

HomeКњижевни програмДани духовностиМанифестација Пут духовности 2018.

Манифестација Пут духовности 2018.

У Центру за културу и образовање Раковица ће се у периоду од 18. до 21. септембра одржати традиционална манифестација Пут духовности.

Свечано отварање је заказано за 18. септембар у 18 часова. У оквиру програма отварања ће наступити: Српски православни појци, Милинко Ивановић Црни и школа фруле Свету Владика Николај Велимировић из Крагујевца, певачко друштво Прело и Чалгије.

У среду 19. септембра у току преподнева биће организоване образовне радионице за ученике основних школа са територије Раковице, на тему лика и дела Владике Николаја Велимировића.

У галерији Центра ће бити организована ликовна радионица савременог иконописа у периоду од 10-12 часова, радионицу води ликовни педагог Јелена Рајић.

У 19 часова у сали Центра биће одржан први Сабор духовне музике, на коме ће наступити: црквени хор Опленац, хор гимназије Вук Караџић из Лознице, хор Св. Тријерарха из Алибунара, црквени хор Видик с Видиковца и хор средње музичке школе Даворин Јенко.

У четвртак 20. септембра у 19,30 часова, у галерији Центра, биће одржана премијера документарног филма ђакона Александра Аздејковића, Голгота раковичке парохије.

У петак 21. септембра, биће проглашени победници конкурса Сабора духовне поезије на свечаној академији која ће бити одржана у 11 часова. Потом ће учесници имати прилику да учествују и на пратећим догађајима које организује Књижевно друштво Раковица.