Manifestacija posvećena upoznavanju kulture i duha japanskog naroda

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica od ove godine pored devet republičkih i regionalnih manifestacija dobija i desetu jedinstvenu manifestaciju posvećenu upoznavanju kulture i duha japanskog naroda.

Manifestacija „Noć samuraja“ posvećena je samurajskim veštinama i održaće se 25. marta 2017. godine u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica od 19 časova. Tokom noći posvećene samurajskim veštinama otvoriće se izložba zanimljivih umetničkih fotografija samuraja, prikazaće se rekviziti koje su samuraji koristili i koji se još uvek koriste u pojedinim borilačkim veštinama, posetioci će se upoznati sa ulogom i značajem samuraja za japanku kulturu i prizaće se segmenti borilačkih veština koje se temelje na veštinama koje su nekada koristili samuraji.

Učesnici programa su majstori različitih borilačkih veština i stručnjaci i umetnici različitih oblasti. Manifestaciji će prisustvovati predstavnici Japanske ambasade.

Pored pokazivanja iskrenog prijateljstva prema japanskom narodu i upoznavanja sa kulturama drugih naroda, cilj ove manifestacije je da se u srpskom narodu, pre svega kod  omladine i dece  Srbije probudi duh organizovanosti, posvećenosti, lojalnosti i drugih značajnih osobina za čoveka i njegov napredak i u fizičkom i u duhovnom smislu.

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo