Kultura u Rakovici za primer drugima: poseta ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić posetili su danas rekonstruisan Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica gde je organizovan niz radionica za decu povodom obeležavanja Dana sreće.

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je u saradnji sa Predškolskom ustanovom Rakovica obeležio Međunarodni dan sreće organizovanjem slikarske, pozorišne, vajarske i ritmičke radionice u kojima su deca sa vaspitačima aktivno učestvovala. Takođe, priređena je i izložba balskih i baletskih haljina „Filomena“. Generalna Skupština Ujedinjenih Nacija je rezolucijom od 12. jula 2012. godine proglasila 20. mart kao datum obeležavanja Međunarodnog dana sreće.

Ministar Vukosavljević je posle obilaska istakao da Centar za kulturu Rakovica ima izvenrednu salu i da je to „nešto najbolje što je video u poslednjih nekoliko meseci tokom obilaska Srbije“. On je naglasio da ustanova kulture u Rakovici može da posluži kao primer drugima. „Napor, rad, trud i entuzijazam lokalne samouprave i ljudi koji rade u Centru za kulturu su zaista jedna paradigmatična stvar, obrazac za uzor“, naveo je Vukosavljević i primetio da je Centar za kulturu u Rakovici dokaz i kako politika decentralizacije kulture može da pruži rezultate i da je srećan što je bio u prilici da vidi „pametno iskorišćenu investiciju“, te da ta ustanova zaslužuje svako priznanje, podršku i ohrabrenje za budući rad.

Direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica mr Nataša Nikolić istakla je da paralelno sa „izgradnjom naše Srbije, moramo da se potrudimo još više da jačamo ne samo kulturni duh nego i duhovnost uopšte“. „Rakovica ima 136.000 stanovnika i razbijamo predrasudu da smo samo radnička opština. Mi smo izuzetno kulturan i duhovan narod i istinski mislim da će ovaj Centar za kulturu postati centar Srbije“, izjavila je direktorka Centra.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je rekao da se trude da ljudima u Rakovici učine život lepšim, da reše probleme, ali i organizuju što više kulturnih dešavanja kako bi oplemenili život svojim sugrađanima.

http://studiob.rs/rekonstruisan-centar-za-kulturu-obrazovanje-rakovica/

http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=280826

https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=1901017786800098

https://www.facebook.com/pg/RA.ra.rakovica/photos/?tab=album&album_id=10155071415263490

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo