Koncert japanske umetnice Kanon Mizuno

 Renomirana umetnica iz Japana Kanon Mizuno, poznata po izvođenju japanske tradicionalne i savremene popularne muzike, od 26. maja do 12. juna boraviće u Srbiji.

U okviru turneje najznačajniji nastup biće koncert „Srbija u srcu” u saradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje Rakovica koji će biti održan 29. maja sa početkom u 18 časova.

 Na koncertu u u Parku japansko-srpskog prijateljstva na Miljakovcu pored japanske umetnice nastupiće Hor osme beogradske gimnazije i Hor Osnovne škole „Filip Kljajić Fića“ iz Beograda.

Kanon Mizuno će uz svoje nastupe posetiti i četiri beogradske škole u kojima se uči japanski jezik, kao i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, gde će držati predavanja iz istorije i kulture Japana, prikupljati video-materijale o našoj zemlji radi emitovanja reportaža u Japanu i demonstrirati svoje kaligrafsko umeće.

Ova internacionalno poznata i priznata japanska umetnica zahvaljujući svom čistom i prodornom glasu, nastupa u operi, mjuziklima, japanskoj tradicionalnoj muzici i savremenoj pop-muzici.

Prepoznata kao muzički genije od strane profesora Muzičke akademije u Tokiju, uči klavir od svoje treće godine. Od malena izučava i zanat u svetski poznatoj pozorišnoj trupi „Takarazuka“, jedinstvenoj po tome što sve uloge tumače isključivo žene. Angažman u ovoj trupi joj je obezbedio status zvezde japanskog pozorišta, a naročito mjuzikla.

 

Iz biografije Kanon Mizuno izdvaja se podatak da je glumila i pevala u japanskim animiranim i igranim filmovima, među kojima je i film „Šuma”, koji je jednim delom sniman u Srbiji.

Na beogradskom festivalu „Japanizam” učestvovala je 2015, 2016. i 2017. godine.

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo