Vesti

HomeMuzički programKlasična muzikaKlavirski resital: solistički koncert Ivane Ćojbašić

Klavirski resital: solistički koncert Ivane Ćojbašić

U četvrtak 29. juna  u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica održava se solistički koncert Ivane Ćojbašić, klavir.

Klavirski recital, kojim završavamo sezonu klasične muzike iz ciklusa „Četiri godišnja doba u Rakovici“, počinje u 20 časova.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

PROGRAM

Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ BWV 639

J. S. Bach (1685-1759) / F. Busoni  (1866-1924)

Sonata u As-duru Hob.XVI/46 br.31

F. J. Haydn (1732-1809)

 I   Allegro moderato

     II  Adagio

III  Finale: Presto

Dumka Op.59

P. I. Tchaikovsky (1840-1893)

Three Preludes

G. Gershwin (1898-1937)

I           Allegro ben ritmato e deciso

II          Andante con moto e poco rubato

III         Allegro ben ritmato e deciso

 

BIOGRAFIJA

Ivana Cojbašić je nastupala kao solista na resitalima, sa orkestrima i u kamernim ansamblima u Evropi, SAD-u i Meksiku. Beogradske Večernje Novosti pišu o njenom “…moćnom izvođenju, koje je impresioniralo u svim aspektima i zahtevima… zadivljujuće moćno i uzbudljivo sadržajno.”

Dr. Cojbašić je dobitnica prve nagrade na prvom godišnjem Međunarodnom takmičenju pijanista “Frederick Chopin” u Rimu (Italija). Diplomu osnovnih studija i magisterijuma stekla je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mirjane Vukdragović. Doktorirala je u oblasti Klavirskog izvođaštva na Univerzitetu severnog Teksasa u SAD-u, gde je sarađivala sa profesorom Vladimirom Viardom. Usavršavala se na Konzervatorijumu “Luigi Cherubini” u Firenci u Italiji, gde je stekla Diplomu cum laude u klasi profesora Lucije Pasalje, kao i na Muzičkoj akademiji “Franz Liszt” u Budimpešti, Mađarskoj u klasi profesora Edit Hambalko.

Predavala je klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na University of North Tedžas u SAD-u, na Mesa State University u Koloradu, Bonjling Green State University u Ohaju, Gonzaga University and Eastern Njashington University u državi Vašington. Od 2011. godine, Dr. Cojbašić predaje klavir na NJhitnjorth University u gradu Spokane-u u državi Vašington. Takođe razvija i svoju privatnu školu klavira u istom gradu. Sarađuje sa Spokane Symphony Orchestra i sa Spokane Symphony Choral, nastupa kao solista i sa kamernim ansamblima. Njeni studenti su dobitnici nagrada na takmičenjima i festivalima u SAD-u.