Vesti

Kabare „Cimet i vanila“ na sceni Centra

CIMET I VANILA – Kabare za dame i pametnu gospodu

  1. oktobar u 20:00 časova, večernja scena Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica

Cena karte: 500 dinara.

Informacije i rezervacije: (069) 3582 493

 

Komediju „Cimet i vanila“ čine priče o ljubavi, strasti i čežnji iz ugla tri žene, različitih životnih priča  i ljubavnih iskustava. Svoje svakidašnje i nesvakidašnje doživljaje, uz pesmu i ples, ispričaće nam advokatica, medicinska sestra i stjuardesa. Duhovito i zabavno, lepršavo i šarmantno, one nas uvode u svoj skriveni svet koji miriše na cimet i vanilu, i u kome je sve moguće… Svojevrsan kabare, ova predstava je ujedno i muzički vremeplov u kojem ćete čuti najpoznatije šlagere pedesetih i šesdesetih godina prošlog veka, uživo, u izvođenju samih glumica.

 

Igraju:

Vesna Stanković

Vanja Milačić

Milica Janketić

Režija: Vesna Stanković

Pijanista: Jovan Stamatović-Karić

Koreograf: Nebojša Gromilić

 

„Cimet i vanila“ je veoma atraktivna i intrigantna savremena prica o „susretu“, tri žene, tri psihološka sistema i tri pogleda na svet. Večita tema koja njih spaja je muško- ženski svet i u ovom kontekstu šlageri ’60. i 70. godina. Kroz prizmu muzike i pesama tog romantičarskog doba njih tri, svaka iz svog ugla, pričaju priče o svojim iskustvima i sebi. Tri u potpunosti različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem „spontano“, uz klavirsku pratnju pevaju, pričaju i nazdravljaju životu. Veca, žena koja je u savršenom braku sa čovekom sa kojim baš na to veče kabarea slavi godišnjicu braka, priča o svom iskustvu, ženama koje su srećne u braku, majkama, jednom kućnom i porodičnom svetu u kojem preovladava harmonija i domaćinski duh.

Maca, stjuardesa, žena avanturistickog i neuhvatljivog duha, trostruka udavača hvali se svojim neubičajenim načinom života i deli savete ženama kojima je to najmanje potrebno. Ceca, medicinska radnica na urologiji, neudata, u histeričnoj potrazi za tim nekim savršenim čovekom za život, rastrzana između prirode posla i romantičarskog pogleda na svet, traži muškarca o kojem sanja. U prelepim haljinama njih tri pričaju o savremenim problemima današnjih žena, duhovitim opaskama zasmejavaju publiku i u formi scenskog dijaloga pevaju šlagere poznate publici“ Ljubav i moda“, „Beograd“, „Lilihip“, „Samo jednom se ljubi“, „Mansarda“, „Žuti bikini“, „Sve njene jeseni su tužne“, „Počnimo ljubav ispočetka“, i još 20- tak pesama. Tekst „Cimet i vanila“, je napisala i režirala Vesna Stanković, koja i igra u predstavi. Osim nje tu su i Vanja Milačić i Milica Janketić. Pijanisti su Nenad Paunovi, Jelena Vujičić, Jovan Stamatović Karić koji doprinose šarmu ove predstave. Publika glumice nagrađuje salvama smeha i aplauzima na otvorenoj sceni, jer glumice na delikatan način isprovociraju publiku da postane i sama učesnik predstave. Uvek je iznenađenje način na koji se publika uključuje, to su trenuci koji su inspirativni i drugačiji u svakoj predstavi. To je ono što čini „Cimet i vanilu „, pristupačnom i pokretačkom predstavom.