Вести

Кабаре „Цимет и ванила“ на сцени Центра

ЦИМЕТ И ВАНИЛА – Кабаре за даме и паметну господу

  1. октобар у 20:00 часова, вечерња сцена Центра за културу и образовање Раковица

Цена карте: 500 динара.

Информације и резервације: (069) 3582 493

 

Комедију „Цимет и ванила“ чине приче о љубави, страсти и чежњи из угла три жене, различитих животних прича  и љубавних искустава. Своје свакидашње и несвакидашње доживљаје, уз песму и плес, испричаће нам адвокатица, медицинска сестра и стјуардеса. Духовито и забавно, лепршаво и шармантно, оне нас уводе у свој скривени свет који мирише на цимет и ванилу, и у коме је све могуће… Својеврсан кабаре, ова представа је уједно и музички времеплов у којем ћете чути најпознатије шлагере педесетих и шесдесетих година прошлог века, уживо, у извођењу самих глумица.

 

Играју:

Весна Станковић

Вања Милачић

Милица Јанкетић

Режија: Весна Станковић

Пијаниста: Јован Стаматовић-Карић

Кореограф: Небојша Громилић

 

„Цимет и ванила“ је веома атрактивна и интригантна савремена прица о „сусрету“, три жене, три психолошка система и три погледа на свет. Вечита тема која њих спаја је мушко- женски свет и у овом контексту шлагери ’60. и 70. година. Кроз призму музике и песама тог романтичарског доба њих три, свака из свог угла, причају приче о својим искуствима и себи. Три у потпуности различите жене спаја једно кабаретско вече у којем „спонтано“, уз клавирску пратњу певају, причају и наздрављају животу. Веца, жена која је у савршеном браку са човеком са којим баш на то вече кабареа слави годишњицу брака, прича о свом искуству, женама које су срећне у браку, мајкама, једном кућном и породичном свету у којем преовладава хармонија и домаћински дух.

Маца, стјуардеса, жена авантуристицког и неухватљивог духа, трострука удавача хвали се својим неубичајеним начином живота и дели савете женама којима је то најмање потребно. Цеца, медицинска радница на урологији, неудата, у хистеричној потрази за тим неким савршеним човеком за живот, растрзана између природе посла и романтичарског погледа на свет, тражи мушкарца о којем сања. У прелепим хаљинама њих три причају о савременим проблемима данашњих жена, духовитим опаскама засмејавају публику и у форми сценског дијалога певају шлагере познате публици“ Љубав и мода“, „Београд“, „Лилихип“, „Само једном се љуби“, „Мансарда“, „Жути бикини“, „Све њене јесени су тужне“, „Почнимо љубав испочетка“, и још 20- так песама. Текст „Цимет и ванила“, је написала и режирала Весна Станковић, која и игра у представи. Осим ње ту су и Вања Милачић и Милица Јанкетић. Пијанисти су Ненад Паунови, Јелена Вујичић, Јован Стаматовић Карић који доприносе шарму ове представе. Публика глумице награђује салвама смеха и аплаузима на отвореној сцени, јер глумице на деликатан начин испровоцирају публику да постане и сама учесник представе. Увек је изненађење начин на који се публика укључује, то су тренуци који су инспиративни и другачији у свакој представи. То је оно што чини „Цимет и ванилу „, приступачном и покретачком представом.