Vesti

Informacije sa roditeljskog sastanka

Danas je održan roditeljski sastanak povodom pokretanja besplatnih sadržaja u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica: škole za pripremu male mature, školu za pripremu iz matematike za upis na fakultete, kao i kreativne radionice i psihološka savetovališta.
Prisutnima se, ispred Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica obratila direktorka, gospođa Marijana Butulija.
 
Sastanku su prisustvovali i predsednik Gradske opštine Rakovica gospodin Vladan Kocić, kao i predstavnici opštine Rakovica. Ugostili smo i uvažene goste: ljude uspešne u svom poslu, koji su najbolji primer važnosti prave i pravovremene profesionalne orijentacije i odabira škole. To su: profesor Rudarsko geološkog fakulteta Dragoman Rabrenović, primarijus doktor Goran Vasić i Nataša Nikolić opštinska i gradska odbornica.

Na kraju su se u ime predavača, prisutnima obratili gospođa Nataša Simić, psiholog i gospodin Vitomir Radosavljević, profesor matematike.

 

Na besplatne sadržaje Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica prijavilo se  oko 200 dece.

Pripremna nastava za polaganje male mature, iz srpskog jezika i iz matematike održavaće se od  2. februara do 2. juna, svake subote i nedelje, od 12 do 19.30 časova, u učionicama na spratu Centra.

Svi polaznici su podeljeni u osam grupa. Spiskove smo postavili u galeriji Centra i objavili na našem sajtu i društvenim mrežama.

Inicijalni test za svaku grupu za pripremu ispita za malu maturu će se održati u subotu 2. februara i u nedelju 3. februara. Rezultate inicijalnog testa će polaznici saznati na sledećem času.

Veoma je važno da deca na inicijalni test ponesu čitko popunjenu i potpisanu saglasnost, kao i svoju đačku knjižicu.

Saglasnost i Pravilnik o ponašanju su neophodni da bi se celokupan proces obrazovnih i drugih sadržaja u Centru odvijao na najvišem mogućem profesionalnom nivou.

Deca će u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica boraviti ukupno 3,5 sata, na časovima iz srpskog i matematike. Jedan dvočas traje sat i po. Zgrada Centra je obezbeđena i pod video nadzorom.

Tokom nastave organizovaće se periodično i test evaluacije znanja, u koji će roditelji imati uvid.

 

Na pripremnu nastavu za upis na fakultete se prijavilo 20 polaznika. Uvodni čas pripreme za upis na fakultete će se održati u nedelju 3. februara u 19.30 časova, u učionici broj 2, na spratu Centra kada će se polaznici dogovoriti sa svojim predavačima o daljem radu. Časovi će se održavati nedeljom od 8,30 – 12 časova, za dve grupe budućih studenata.

Pored pripremne nastave za polaganje male mature i upis na fakultete, Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je organizovao i besplatne psihološke radionice.

Ukupno će se održati 6 internih i 6 eksternih psiholoških radionica, Eksterne promo psihološke radionice će se održati u martu, u osnovnim školama Rakovice. Tokom aprila će se održavati psihološke radionice u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Tokom zimskog raspusta u februaru, organizovali smo dve besplatne kreativne radionice: likovnu radionicu čije su moderatorke s dugogodišnjim pedagoškim iskustvom: Nada Milosavljević i Biljana Majstorović, i kreativnu radionicu za izradu nakita moderatorke Jelene Todorović. Na kreativne radionice se prijavilo 30 dece.

Radionica za izradu nakita će se održavati svake subote od 10-12 časova, dok će se likovne radionice održavati svake nedelje u februaru, u periodu od 10-12 časova. Obe radionice su smeštene u banket sali Centra, pored galerije.

Hvala svima koji su prisustvovali sastanku.