Vesti

Gromoglasni aplauzom pozdravljen ansambl iz Niša, druge večeri Festivala

Druge večeri „Festivala pobednika festivala“, na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, gostovala je predstava „U čije ime“ Narodnog pozorišta iz Niša. Glumački ansambl je bio briljantan, što je rakovička publika umela da oseti i nagradi.

Tekst je Aleksandar Mihailović napisao prema istinitoj, dramatičnoj priči o streljanim glumcima Narodnog pozorišta nakon oslobođenja Niša 1944. godine.

Priča „na topao i životan način progovara o stradanju malog, običnog čoveka koji pokušava da opstane u vihoru velikih društvenih i političkih promena. Večita dilema o izboru strane, ali i slobodi umetnika da se u turbulentnim vremenima bori umetnošću i za umetnost, tema je koja snažno korespondira sa vremenom u kojem živimo, oslikavajući model po kome se promene na ovim prostorima uspostavljaju već više od pola veka.“ (tekst preuzet sa sajta NP Niš)

Na Sedmom festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu, novembra 2018. godine, dodeljena je nagrada „Dušan Duka Jovanović“ za najbolju mladu glumicu Nataši Stanković. Na istom festivalu je Aleksandar Marinković dobio nagradu za najboljeg glumca.