Festival savremenog ruskog filma za decu „Bajke detinjstva“ u Beogradu od 12. do 15. septembra

Festival savremenog ruskog filma za decu „Bajke detinjstva“ biće održan od 12. do 15. septembra na deset lokacija u Beogradu.

„Na festivalu će biti projekcije filmova za osnovce u deset ustanova kulture. Jezik bajki je jednostavan i razumljiv, priče u kojima dobro uvek pobeđuje zlo, a svaka bajka je iskustvo i pouka koja je važna za dete“ rekla je na konferenciji za medije zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović.

Ona je dodala da će peti, jubilarni Festival ruskog filma osnovcima pružiti priliku da se upoznaju sa ruskim jezikom i tradicijom te zemlje, da vide koliko su srpski i ruski narod povezani, a od likova animiranih filmova će naučiti šta su prave životne vrednosti.

Projekcije su namenjene najmlađima i biće održane, precizirala je, u Kulturnom centru Beograda, Kulturnom centru „Vlada Divljan“, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu omladine, Omladinskom pozorištu „Dadov“. Filmovi će biti prikazani i u centrima za kulturu u Obrenovcu, Lazarevcu, Rakovici, Sopotu i Mladenovcu.

Direktor Nedelje ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“ Filip Kudrjašov kazao je da se taj festival peti put održava u Srbiji i da su „doneli najbolje filmove prikazane poslednje četiri godine, ali i neke nove“.

– Naši filmovi govore o ljubavi, dobroti i tradicionlanim vrednostima – kazao je Kudrjašov.

Organizatori Festivala ruskog filma „Bajke detinjstva“ su Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, a izvršni producent je Omladinsko pozorište „Dadov“

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo