Вести

HomeПозоришни програмФестивал победника фестивала: „ХОР БЕЧКИХ ДЕЧАКА“, продукција „Yugoart“, Београд

Фестивал победника фестивала: „ХОР БЕЧКИХ ДЕЧАКА“, продукција „Yugoart“, Београд

Режија: Ирфан Менсур

Текст: Мирољуб Недовић

Улоге:

Предраг Ејдус

Бода Нинковић

Ирфан Менсур

О представи

Комедија “Хор бечких дечака” је прича о нашим људима који сањају будућност, а боре се за садашњост. Моћно оружје су им ведрина и оптимизам. Радња се догађа усред једног подрума у Бечу, без прозора и дневног светла. Ту је и један кревет, један ТВ на издисају и неколико пацова.

Вуле и Аца живе у неком као стану. Вуле и Аца живе као неки живот. Вуле и Аца раде неке као послове. Вуле и Аца импровизују. Као… За ту бечку импровизацију задужен је Џони. Џони је гастарбајтер друге генерације. Џони помаже својим земљацима да се снађу у туђини.

У животу сваког нашег човека постоји онај тренутак очаја, када у самоодбрани посегне за најбољим у себи, хумором. Тада се шалимо на рачун стварног живота, на рачун свог као живота. Тада се смејемо свим својим моћима, немоћима, успесима и неуспесима… То је посебна категорија српске духовитости. То је шала на рачун сопственог менталитета, због којег ова представа може да се назове и „генетска комедија

Награде

На Позоришном  фестивалу „Нушићеви дани“ – Награда за најуспешније глумачко остварење која носи име Милосава Буце Мирковића, дугогодишњег сарадника „Нушићевих дана“ додељена  је Ирфану Менсуру за улогу Вулета у представи „Хор бечких дечака“. Плакета са ликом Бранислава Нушића за најбоље глумачко остварење припала  је Предрагу Ејдус за улогу Аце .

На 46. фестивалу „Дани комедије“ статуету „Ћуран“ за најбоље глумачко остварења добио је Ирфан Менсур за улогу Вулета.