Festival pobednika festivala: „HOR BEČKIH DEČAKA“, produkcija „Yugoart“, Beograd

„HOR BEČKIH DEČAKA“, produkcija „Yugoart“,  Beograd, 13. oktobar u 20 časova

Režija: Irfan Mensur

Tekst: Miroljub Nedović

Uloge:

Predrag Ejdus

Boda Ninković

Irfan Mensur

O predstavi

Komedija “Hor bečkih dečaka” je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive kao neki život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao… Za tu bečku improvizaciju zadužen je Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života. Tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima… To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava može da se nazove i „genetska komedija

Nagrade

Na Pozorišnom  festivalu „Nušićevi dani“ – Nagrada za najuspešnije glumačko ostvarenje koja nosi ime Milosava Buce Mirkovića, dugogodišnjeg saradnika „Nušićevih dana“ dodeljena  je Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi „Hor bečkih dečaka“. Plaketa sa likom Branislava Nušića za najbolje glumačko ostvarenje pripala  je Predragu Ejdus za ulogu Ace .

Na 46. festivalu „Dani komedije“ statuetu „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenja dobio je Irfan Mensur za ulogu Vuleta.

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo