Vesti

Dečja predstava „Babaroge ne postoje“

Dragi Cvrlani, u nedelju 28. oktobra u redovnom terminu od 12 časova, možete premijerno pogledati izuzetnu predstavu „Babaroge ne postoje“.
Cena karte je 300 dinara.

Ispiracija predstavi BABAROGE NE POSTOJE je čudesni svet iz staroslovenske mitologije. Dok na sceni oživljavamo vile, patuljke, veštice drugih naroda, zaboravljamo predivni mitološki svet našeg naroda, važan za očuvanje nacionalnog pamćenja čiji su nastavioci naša deca.
Siže:
Nestašna Vesna i uzorni Miloš, njen brat, vraćajući se iz škole, prolaze pored parka i raspravljaju zašto treba učiti i biti vredan. Vesna ne prihvata činjenicu da svako loše ponašanje donosi posledice. Neočekivano, park se pretvara u stoletnu šumu u kojoj obitavaju Staroslovenska mitološka bića: veštica Morana, Zmija, Lesnik, Vuk Rzav, Svetovid, Lastavica i naravno Babaroga. Kroz niz avantura i uz pomoć vuka Rzava, Vesna spasava brata Miloša iz kandži Babaroge učeći lekciju o životu da čovek mora preuzeti odgovornost za svoje ponašanje. Predstava je zasnovana na Staroslovenskom verovanju u večnu borbu između zime i proleća tako da pobeda Vesne na kraju označava dolazak proleća.

Pored pouke o ljudskim vrednostima kao što su: nesebičnost, hrabrost i odgovornost, najmlađi gledaoci će naučiti i o Staroslovenskom verovanju i mitološkim bićima, nedovoljno iskorišćenom bajkovitom svetu iz srpske baštine koji zaslužuje našu punu pažnju.

U predstavi igraju:
Jelena Kovač Krkić/Đurđa Pavlović
Vladimir Tešović
Jadranka Nanić Jovanović

Kompozitor:
Ivan Radosavljević

Autor:
Jadranka Nanić Jovanović