Vesti

Besplatni sadržaji za sve uzraste u Centru

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, organizuje besplatne programe, škole i kreativne radionice za sve naše sugrađane. U skladu sa merama zaštite građana, grupe su ograničene na najviše 50 učesnika, koji će, u dogovoru sa moderatorima, biti raspoređeni po sekcijama.

U ponudi su sadržaji za naše najmlađe sugrađane:

 • Balet za decu;
 • Škola pevanja za decu;
 • Likovna radionica za decu;
 • Škola glume za decu.

Kao i sadržaji za sugrađane starije od 18 godina:

 • Rekreativni folklor za odrasle.
 • Rekreativni balet za odrasle;
 • Škola glume za odrasle;
 • Početni kurs engleskog jezika za starije od 60 godina;
 • Osnove rada na računaru za odrasle.

 

Besplatni sadržaji će se održavati u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, u periodu od 25. maja do 1. jula 2020. godine.  Prijave ćemo primati do 22. maja, na mejl: kcrakovica@gmail.com.

U prijavi je obavezno napisati sledeće podatke:

 • Ime i prezime polaznika (u slučaju radionica za decu i ime i prezime roditelja/staratelja);
 • Godište polaznika;
 • Kontakt telefon;
 • Naziv radionice koju želite da pohađate.

Ponavljamo da je broj učesnika je ograničen, shodno trenutnoj situaciji i uslovima rada u grupama. Termine održavanja radionica i škola će odrediti moderatori, nakon formiranja grupa. Svi polaznici koji su se na vreme prijavili, biće obavešteni o prvom terminu i mestu održavanja radionice.

Nakon popunjavanja svih mesta, moderatori radionica će organizovati grupe i termine radionica.

***

Besplatni sadržaji namenjeni deci:

 1. U okviru Baletskog studija „Maga Magazinović“, pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće organizovani termini za sve zainteresovane male buduće balerine i baletane.
 2. Škola pevanja, koja radi pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, ovakav vid besplatnih sadržaja organizuje uz mogućnost prijema najdarovitijih članova u naš hor i pevačku grupu. Moderator radionice biće Milica Ilić.
 3. Kreativne i likovne radionice, tradicionalno organizujemo u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, već godinama. Moderator ove kreativne radionice će biti akademski umetnik Petar Goljović Kras.
 4. Škola glume je mesto gde se deca uče javnom i scenskom nastupu, koordinaciji, pravilnom govoru, alii rade na jačanju samopouzdanja. Radionicu vode diplomirani glumci sa iskustvom u struci i pedagoškom radu: Jelena Velkovski i Nikola Simić.

Besplatni sadržaji namenjeni sugrađanima starijim od 18 godina:

 1. Rekreativni folklor će se odvijati u prostorijama KUD Koturović, u okviru Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica. Vode ga profesionalni igrači sa dugogodišnjim iskustvom u radu.
 2. Najnoviji trendovi, sve češće nude i balet kao vid rekreacije za odrasle. U okviru Baletskog studija „Maga Magazinović“, pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće organizovani termini za sve zainteresovane.
 3. Škola glume za starije od 18 godina, koju vode diplomirani glumci sa višegodišnjim iskustvom na sceni Jelena Velkovski i Nikola Simić, spoj je kreativnosti, javnog nastupa i glume za odrasle, koji imaju i terapeutsko dejstvo.
 4. Kroz osnove engleskog jezika će naše starije sugrađane, voditi profesorke sa višegodišnjim pedagoškim iskustvom iz Škole engleskog jezika „Rainbow“, koja radi pri Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.
 5. Zbog velikog interesovanja, ove godine u ponudi imamo i novi kurs, za sve zainteresovane starije sugrađane. U pitanju su osnove rada na računaru. U vreme sveopšte digitalizacije, poznavanje rada na računaru je postalo nužnost. Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, na ovaj način izlazi u susret brojnim molbama svojih sugrađana za ovim vidom obrazovanja.