Вести

Бесплатни садржаји за све узрасте у Центру

Центар за културу и образовање Раковица, организује бесплатне програме, школе и креативне радионице за све наше суграђане. У складу са мерама заштите грађана, групе су ограничене на највише 50 учесника, који ће, у договору са модераторима, бити распоређени по секцијама.

У понуди су садржаји за наше најмлађе суграђане:

 • Балет за децу;
 • Школа певања за децу;
 • Ликовна радионица за децу;
 • Школа глуме за децу.

Као и садржаји за суграђане старије од 18 година:

 • Рекреативни фолклор за одрасле.
 • Рекреативни балет за одрасле;
 • Школа глуме за одрасле;
 • Почетни курс енглеског језика за старије од 60 година;
 • Основе рада на рачунару за одрасле.

 

Бесплатни садржаји ће се одржавати у Центру за културу и образовање Раковица, у периоду од 25. маја до 1. јула 2020. године.  Пријаве ћемо примати до 22. маја, на мејл: kcrakovica@gmail.com.

У пријави је обавезно написати следеће податке:

 • Име и презиме полазника (у случају радионица за децу и име и презиме родитеља/старатеља);
 • Годиште полазника;
 • Контакт телефон;
 • Назив радионице коју желите да похађате.

Понављамо да је број учесника је ограничен, сходно тренутној ситуацији и условима рада у групама. Термине одржавања радионица и школа ће одредити модератори, након формирања група. Сви полазници који су се на време пријавили, биће обавештени о првом термину и месту одржавања радионице.

Након попуњавања свих места, модератори радионица ће организовати групе и термине радионица.

***

Бесплатни садржаји намењени деци:

 1. У оквиру Балетског студија „Мага Магазиновић“, при Центру за културу и образовање Раковица, биће организовани термини за све заинтересоване мале будуће балерине и балетане.
 2. Школа певања, која ради при Центру за културу и образовање Раковица, овакав вид бесплатних садржаја организује уз могућност пријема најдаровитијих чланова у наш хор и певачку групу. Модератор радионице биће Милица Илић.
 3. Креативне и ликовне радионице, традициoнално организујемо у Центру за културу и образовање Раковица, већ годинама. Модератор ове креативне радионице ће бити академски уметник Петар Гољовић Крас.
 4. Школа глуме је место где се деца уче јавном и сценском наступу, координацији, правилном говору, алии раде на јачању самопоуздања. Радионицу воде дипломирани глумци са искуством у струци и педагошком раду: Јелена Велковски и Никола Симић.

Бесплатни садржаји намењени суграђанима старијим од 18 година:

 1. Рекреативни фолклор ће се одвијати у просторијама КУД Котуровић, у оквиру Центра за културу и образовање Раковица. Воде га професионални играчи са дугогодишњим искуством у раду.
 2. Најновији трендови, све чешће нуде и балет као вид рекреације за одрасле. У оквиру Балетског студија „Мага Магазиновић“, при Центру за културу и образовање Раковица, биће организовани термини за све заинтересоване.
 3. Школа глуме за старије од 18 година, коју воде дипломирани глумци са вишегодишњим искуством на сцени Јелена Велковски и Никола Симић, спој је креативности, јавног наступа и глуме за одрасле, који имају и терапеутско дејство.
 4. Кроз основе енглеског језика ће наше старије суграђане, водити професорке са вишегодишњим педагошким искуством из Школе енглеског језика „Rainbow“, која ради при Центру за културу и образовање Раковица.
 5. Због великог интересовања, ове године у понуди имамо и нови курс, за све заинтересоване старије суграђане. У питању су основе рада на рачунару. У време свеопште дигитализације, познавање рада на рачунару је постало нужност. Центар за културу и образовање Раковица, на овај начин излази у сусрет бројним молбама својих суграђана за овим видом образовања.