Baletski studio Flex, plod velikog rada, ljubavi i entuzijazma balerine Ljiljane Spasić, počeo je sa radom u Požarevcu  1984. godine.
Nakon što je diplomirala u baletskoj školi ‘“LUJO DAVIČO“’ u Beogradu, Ljiljana Spasić je od 1984. do 1988. vodila baletski studio Doma kulture u Požarevcu. Spasićeva je radila u baletskoj školi “Lujo Davičo“ u Beogradu,  baletskoj školi “Dimitrije Parlić“ u Pančevu,  kao i u drugim školama i institucijama kulture u Valjevu, Loznici, Vršcu, Bačkoj Palanci. Trenutno  radi u Domu kulture u Požarevcu, u Kulturnom centru u Velikom Gradištu, u Predškolskoj ustanovi Lasta u Golupcu i u Beogradu u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Baletski studio Flex se primarno bavi klasičnim baletom. Forma klasičnog baleta je složena iz mnogih koraka, skokova, okreta  pokreta. Klasičan balet je osnovna disciplina u toku školovanja. On kod učenika razvija tehniku, izražajnost, koordinaciju pokreta, snagu i izdržljivost, omogućavajući harmoničan psiho-fizički razvoj. Neke karakteristike i učenje odgovarajućih elemenata klasičnog baleta vezani su za odgovarajući uzrast učenika.

Suština postojanja i cilj studija Flex je popularizacija pre svega, klasičnog baleta. Razvijanje ljubavi kod dece, ka igri, pokretu, klasičnoj muzici. Organizovanje  zdrave, kulturne, zabavne i dobrovoljne aktivnosti dece.
Studio Flex radi prema planu i programu baletske škole „Lujo Davičo“, koji je prilagođen potrebama i mogućnostima polaznika studija. Dva puta nedeljno po 60 minuta, marljivo i sa ljubavlju, vežbaju balerine predškolskog i školskog uzrasta od 3 do 17 god. Školska godina počinje 1. septembra i završava se krajem juna godišnjim koncertom svih članova studija.

Kontakt:

flexself@gmail.com

+381 65 21 70 898

http://www.baletskistudioflex.com