Audicija za instrumentaliste i pevače soliste – buduće članove nacionalnog ansambla „Sunce Srbije“

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je u decembru prethodne godine organizovao tradicionalni muzički festival „Prvi ton“. Osnovna ideja je okupljanje i podsticanje talentovanih, mladih pevača na očuvanje izvorne pesme koje su se slušale na radio-talasima u davna vremena, traganje za najstarijim pesmama naših predaka i podsećanje na vrhunske radijske pevače i instrumentaliste koji su putem radio talasa jačali duh, emociju i ljubav našeg naroda.

Ovim muzičkim festivalom je započeto okupljanje najlepših radijskih glasova Srbije, kao i instrumentalista, koji interpretiraju izvornu, narodnu pesmu, u jedan veliki nacionalni ansambl „Sunce Srbije“ koji će, po oformljenju, početi da gostuje u svakom selu i gradu Srbije. Na taj način širićemo iskonski duh našeg naroda, veru u srpsku tradiciju i kulturu.

AUDICIJA ZA INSTRUMENTALISTE I PEVAČE SOLISTE, KAO I PEVAČKE GRUPE – BUDUĆE ČLANOVE NACIONALNOG ANSAMBLA „SUNCE SRBIJE“ ODRŽAĆE SE 18.-OG FEBRUARA 2018.G. OD 12 ČASOVA U PROSTORIJAMA CENTRA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE RAKOVICA (UL. MIŠKA KRANJCA BR. 7, TEL. 069 709900, 011 3582493).

OVIM POVODOM, CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE RAKOVICA POZIVA SVE ZAINTERESOVANE NA AUDICIJU.    POTREBNI SU NAM:

INSTRUMENTALISTI – BUDUĆI ČLANOVI OMLADINSKOG NARODNOG ORKESTRA (VIOLINA, VIOLA, VIOLONČELO, GITARA, BUBANJ, KONTRABAS, FLAUTA, FRULA, KLARINET), KOJI INTERPRETIRAJU NARODNE PESME GRADSKOG TIPA CAREVČEVE EPOHE (INSTRUMENTALISTIMA RUKOVODI SLAVKO CALE MITROVIĆ, ČLAN NARODNOG ORKESTRA RADIO BEOGRADA);

PEVAČI SOLISTI I PEVAČKE GRUPE – BUDUĆI ČLANOVI NACIONALNOG ANSAMBLA „SUNCE SRBIJE“, KOJI INTERPRETIRAJU NARODNE PESME GRADSKOG TIPA CAREVČEVE EPOHE (PEVAČIMA RUKOVODE VESNA DIMIĆ I BILJANA PETKOVIĆ, SOLISTI RADIO BEOGRADA).

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo