Drugi Dečji kongres „Ja sam dete na vrhu planete“: „Maštam o novoj profesiji budućnosti“

Po drugi put u Srbiji Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je, u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Društvom učitelja Beograd, organizovao Dečji kongres „Ja sam dete na vrhu planete“ koji je održan 18. i 19. maja 2016.godine.

Ovogodišnja tema „Maštam o novoj profesiji budućnosti“ okupila je preko 500 dece i omladine osnovnih škola Srbije.

Prvog dana Dečjeg kongresa radove je predstavilo 15 pobednika mlađih razreda, dok su pobednici starijeg uzrasta svoje ideje prezentovali drugog dana kongresa 19.maja. Na samom Dečjem kongresu stručni žiri birao je Pobednike pobednika.

Dečiji kongres „Ja sam dete na vrhu planete“ otvorio je predsednik GO Rakovica Vladan Kocić koji je ovom prilikom rekao: „Draga deco, poštovani gosti, zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ovolikom broju i poželim dobrodošlicu u Rakovicu. Vi ste danas na pragu nečeg ozbiljnog, a to je predstavljanje novih ideja. I zato uživajte, takmičite se i naučite nešto što ćete pamtiti celog života“.

Direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica magistar Nataša Nikolić, pozdravila je sve prisutne rečima: „Vi ste začetnici jedne nove ideje koliko možemo da budemo uspešni i kad smo mali. Svako od vas ima izuzetno svojstvo i ako vam odrasli pomognu možete da se dižete u nebesa“

Nakon izvođenja himne „Ja sam dete na vrhu planete“ (škola „Rainbow“), u okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su Predškolska ustanova „Rakovica“  („Igra sa štapićima, Vilijam Tel – Rosini“), gosti iz Predškolske ustanove „Leptirić“ iz Lajkovca („Čarlston“) i Baletski studio „Fleks“ („Flamenko“).

DSC_0330DSC_0533

 

 

 

 

 

 

 

Stručni žiri posebno je cenio kriterijume: usklađenost sa temom, slobodu izražavanja, zanimljivost izlaganja i opšti utisak i doneo je sledeće odluke:

Za Pobednika pobednika, proglašen je Ognjen Vasić, učenik Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Leskovca a njegov rad „Briga o međuplanetarnim letovima“ za najbolji rad učenika mlađih razreda.

Za Pobednika pobednika, proglašena je Nađa Spasojević, učenica Osnovne škole „3.oktobar“ iz Bora a njen rad „Životinjski poliglota“ za najbolji rad učenika starijih razreda.

Ovom prilikom još jednom čestitamo svim pobednicima i zahvaljujemo kolegama i prijateljima  na učešću i druženju.  Vidimo se i sledeće godine na istom mestu.

Fotografije sa manifestacije možete pogledati na sledećim linkovima:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1758306594404552.1073741859.1619924881576058&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1758317131070165.1073741860.1619924881576058&type=3

 

Promena pisma
SIGURNA KUĆA ZA ROCK’N’ROLL
Kalendar aktivnosti

Kalendar dešavanja-1

Centar-za-kulturu-Rakovica-logo